Kontakta oss
frågor, felanmälan
Sök evenemang
i Nässjö kommun
toggle right column

Nässjö - en knutpunkt i södra Sverige

Nässjö kommun ligger centralt i Götaland, mitt emellan de största städerna i Sverige. Läget och järnvägen tillsammans med ett bra vägnät har gjort Nässjö till ett centrum för kommunikationer i Jönköpings län. Ingen av landets storstadsregioner ligger längre bort än tre timmars tågresa.

Tåg, buss och flyg

Jönköpings länstrafik sköter de allmänna kommunikationerna i Nässjö. Flera gånger om dagen går det bussar och tåg till de mindre orterna i kommunen och till andra kommuner i länet. Med Västtåg kan du snabbt och enkelt åka mot Jönköping, Falköping, Göteborg och Skövde. Krösatågen, som trafikerar de mindre banorna, tar dig smidigt till bland annat Värnamo, Hultsfred och Halmstad. Östgötapendeln går mellan Jönköping och Norrköping via Nässjö. Med snabbtåget X2000 ligger varken Stockholm, Göteborg eller Malmö (Köpenhamn) mer än cirka 2,5 timmar bort. Öresundsbron öppnar också vägen till norra Europa. Med Swebus expresslinjer kan du enkelt ta dig från Jönköping till bland annat Helsingborg, Växjö och Nyköping.
 

Resecentrum i Nässjö är en modern och bekväm anläggning, där varje år många människor stiger av eller byter tåg och lika många till passerar. Huvuddelen av kollektivtrafiken har sin utgångspunkt från Resecentrum. Det är enkelt att byta från buss till tåg, tåg till taxi eller taxi till buss. Detta gör resandet enkelt både för arbetspendlare, affärsresenärer och privatpersoner.

Axamo, flygplatsen i Jönköping har både inrikes- och utrikestrafik, bland annat dagliga förbindelser med Stockholm och Köpenhamn. Flera charterbolag flyger till olika turistmål under hela året. Till flygplatsen är det ungefär 5,5 mil från Nässjö.

Bredband

Kommunikationer är mer än bara vägar och järnvägar, till exempel blir datakommunikationer allt viktigare. Sedan många år finns i Nässjö kommun ett driftsäkert lokalt fiberoptiskt nät utbyggt i kommunal regi. Nätet ägs idag av bolaget Citynätet i Nässjö AB och en kommunikationsoperatör är utsedd för drift och underhåll av nätet.