frågor, felanmälan
Sök evenemang
i Nässjö kommun
toggle right column

Startsida / Kommuninvånare / Barn och utbildning / Aktuellt/Nyheter / Dialogdag med fokus på nyanlända

Dialogdag med fokus på nyanlända

Tre barn, två i oskärpa, en som ser in i kameran.

Den 11 augusti träffas all pedagogisk personal inom skolan i Nässjö kommun för att ladda upp inför det nya läsåret.

– Det blir en heldag kring temat inspiration, lärande, resultat och dialog. Frågeställningen vi jobbar med är ”Hur utvecklar vi undervisningen i klassrummen med fokus på nyanlända elever och elever med annat modersmål?”, berättar utvecklingsstrateg Lars Edstrand.

–Världen har kommit till Nässjö och vår situation är annorlunda nu mot för bara några år sedan, poängterar barn- och utbildningschef Gun-Ann Öholm Jansson.

–Vi har 58 modersmål och 33 procent av eleverna som bor i tätorten är av annat ursprung. Detta är vår stora utmaning – och möjlighet. Varje medarbetare gör skillnad, och därför är det viktigt att vi möts för att ha en gemensam plattform att arbeta från.

Workshopar

Barn- och utbildningsförvaltningen har cirka 1 100 medarbetare och under heldagen blir det dels gemensam samling i aulan, dels tre workshops. Nästan tjugo sådan finns att välja bland. Den egna personalen står för innehållet. Några exempel:

• Kulturkrockar, kvinnans roll i Somalia och konsekvenser i klassrummet.
  • Ledarskapet i klassrummet.
  • Nässjö första ”teachmeet”; Så använder jag IT i undervisningen och varför.

Se hela programmet i presentationen här: