frågor, felanmälan
Sök evenemang
i Nässjö kommun
toggle right column

Startsida / Kommuninvånare / Barn och utbildning / Aktuellt/Nyheter / Framtidens jobb finns på förskolan

Framtidens jobb finns på förskolan

Några barn och en förskollärare bygger med lego på ett golv.

Efterfrågan på förskollärare är stor och förskollärare är helt klart ett framtidsyrke. I hela landet kommer det att finnas nästan 30 000 jobb de närmsta åren, enligt  Sveriges kommuner och landsting, SKL. En del av jobben finns i Nässjö kommun.

Två av tre ska vara förskollärare

Nässjö kommuns ambition är att två av tre personal (66 procent) ska vara förskollärare.

– I takt med att kommunen växer i invånarantal utökar vi antalet barnomsorgsplatser. I dagsläget har  vi 144 st förskollärare, vilket motsvarar 63 procent. Resten är barnskötare, säger Eva Rofors, verksamhetschef för förskola och grundskola i Nässjö kommun.

Barn- och utbildningsförvaltningen har i princip alltid annonser ute och dörren kommer att stå öppen för anställningsintervjuer under lång tid framöver.
– Vårt långsiktiga mål är 100 procent förskollärare i förskolan.

Ligger bra till

Nässjö ligger bra till, trots den nationella bristen på utbildade pedagoger. En av anledningarna är kommunens löneutveckling.
– Att jobba med barn är lika stimulerande, roligt och utvecklande var du än jobbar. Därför är det A och O att vi kan erbjuda attraktiva löner, säger Eva Rofors.
– Vi har bra arbetsmiljö, fina lokaler och arbetar ständigt med systematiskt kvalitetsarbete och kompetensutveckling. Vi har ett forskningsbaserat tänk och vår pedagogik följer de senaste rönen.