Kontakta oss
frågor, felanmälan
Sök evenemang
i Nässjö kommun
toggle right column

Förverkliga dina ambitioner på Brinellgymnasiet

Brinellgymnasiet i Nässjö är kanske den enda skolan i landet med egen järnvägsstation. Hit kommer varje dag elever från flera kommuner på det småländska höglandet. De går på något av skolans 12 nationella program. Våren 2007 återinvigdes skolan efter en totalrenovering.

Något utöver det vanliga

 Vår tanke är att du skall kunna förverkliga just dina ambitioner oavsett om de handlar om teknik, språk, design, idrott eller olika estetiska uttrycksformer. Personal, lokaler, läromedel och teknisk utrustning på skolan skall möjliggöra att du når de mål du sätter upp. Internationella kontakter finns etablerade med Tyskland och andra länder inom och utanför EU. I alla program är det viktigt att eleven utifrån sin egen nyfikenhet och kreativitet når meningsfull kunskap och en stark personlig utveckling. För alla elever finns en rejäl satsning på kursen ”projektarbete”. Kursen mynnar ut i en stor mässa där alla elever presenterar sina projekt samtidigt. Mässan har blivit en stor succé och en viktig del i elevernas studier. De bästa projekten belönas med stipendier.

Stipendier

Göte Öhrskogs Gymnasiestiftelse delar varje år ut flera stipendier till välförtjänta och kreativa elever. Stiftelsen finansierar även flera projekt som elever och lärare gör som en del i sina kurser. 2008 fick Briellgymnasiet ytterligare en stor donation. Lennart ”Aktiestinsen” Israelsson skänkte aktier för cirka 10 miljoner, vars avkastning skall användas till stipendier för elever i ekonomisk utbildning. Den totala avkastningen från dessa båda donationer uppgår årligen till cirka 700 000 kronor och är till stor glädje för Brinellgymnasiets, elever och personal.

Idrotts- och musikprofil

Skolan tar varje år emot blivande landslagsspelare i bandy och bowling. Som elev i riksidrottsgymnasiet kan du satsa helt på din sport och samtidigt förverkliga dina studieambitioner. Vill man inte satsa fullt ut men ändå utöva mer tid på sin sport under skoltid, så har vi även lokala idrottsgymnasier,  bandy, bowling, fotboll, handboll och ishockey.
 Intill skolan finns elevboendet med modernt utrustade rum och kök samt trevliga samlingslokaler. Skolan samarbetar med den kommunala musikskolan (Kulturskolan), vilket innebär att de elever som vill satsa på musik har möjlighet till detta.

Välkommen

Som eventuellt kommande elev är du alltid välkommen att besöka vår skola för att själv bilda dig en uppfattning om hur du skall kunna förverkliga just dina ambitioner hos oss.

Besök gärna Brinellskolans egen hemsida om du vill veta mer: www.brinellgymnasiet.se

Läs mer i Brinellgymnasiets kvalitetsredovisning.

Adress: Brinellgatan 52, 571 35 Nässjö, tel. 0380-51 88 43.