Kontakta oss
frågor, felanmälan
Sök evenemang
i Nässjö kommun
toggle right column

Språkvän

Bild

 

I Nässjö pågår projektet Språkvänner. Syftet med projektet är att genom möten - kulturer och människor emellan - underlätta vardagen och möjligheten för nyanlända att snabbare komma in i samhället. Språkvän genomförs med medel från Länsstyrelsen. 

Vem kan bli språkvän?

Alla som bor i Nässjö kommun kan bli språkvänner. Det är mötet människor i emellan som står i centrum. Språkvän syftar till att öppna för möjligheter till ömsesidigt utbyte mellan människor. Språkvänner satsar av sin tid (kanske 1-2 träffar per månad) och i bästa fall byggs vänskap och man hittar vänner för livet. 

Matchning ökar förutsättningarna

Deltagandet bygger på frivillighet, ömsesidigt utbyte och språkträning.

Projektet innebär att enskilda personer eller familjer med olika bakgrund - matchas tillsammans utifrån yrkesbakgrund eller intressen. 

  

Gå en studiecirkel tillsammans?

Språkvän är ett projekt som bygger på ideellt engagemang. I projektet finns dock medel att starta avgiftsfria studiecirklar. Om du och din språkvän till exempel vill gå en danskurs, lära er att sticka eller gå en datakurs tillsammans så finns det möjlighet göra det utan kostnad.

Vill du veta mer? 

Projektet i Nässjö kommun knyter an till det nationella projektet Språkvänner. Läs mer på www.sprakvan.se

Här kan du ladda ner Nässjö kommuns folder om Språkvän. 

Vill du anmäla dig som språkvän? Fyll i den digitala pdf:en och skicka den till daniel.abrahamsson@nassjo.se eller skriv ut blanketten och posta den till

Daniel Abrahamsson
Nässjö lärcenter
571 80 Nässjö 

Kontaktpersoner:

Daniel Abrahamsson, tel. 0380 - 51 73 88

Logotype för projektet Språkvän