Kontakta oss
frågor, felanmälan
Sök evenemang
i Nässjö kommun
toggle right column

Rådhusgatan är ombyggd

Vision Rådhusgatan

Stadsvision. Ett förslag, som nu är verklighet, var att göra om Rådhusgatan till en enkelriktad gata där bilisterna tar sig fram på de gåendes villkor.

Stadskärnevision 1.0. Ett förslag, som nu är verklighet, var att göra Rådhusgatan till en enkelriktad gata där bilisterna tar sig fram på de gåendes villkor.

Förslaget att göra om Rådhusgatan till en trivsam gårdsgata har tagits emot positivt av många. Inte minst av handlare utmed gatan.

- Rådhusgatan är nu en plats där bilisterna tar sig fram på de gåendes villkor vilket gör att vi har fått en tryggare miljö. Genom att enkelrikta gatan har vi skapat en yta som gör det möjligt för butiker, caféer och restauranger att flytta ut utanför lokalerna och på så vis välkomna och komma närmare sina kunder, berättar Stina Granberg på Nässjö kommuns planerings- och utvecklingsavdelning.

Det går nu att köra in på Rådhusgatan söderifrån. Enkelriktningen startar i höjd med Stortorget och fortsätter norrut med avslutning vid korsningen mellan Rådhusgatan och Bangårdsgatan. Det går alltså inte att köra in på Rådhusgatan från Bangårdsgatan.

- Detta är en medveten strategi för att inte leda in mer biltrafik än nödvändigt på gatan, säger Stina Granberg. Istället jobbar vi med fler parkeringsplatser och bra skyltning till våra parkeringsområden. Bland annat nya parkeringsdäcket Oxen som invigdes under 2015.

Läs mer om stadskärneutvecklingen här.