Kontakta oss
frågor, felanmälan
Sök evenemang
i Nässjö kommun
toggle right column

Startsida / Specialsidor / Lediga jobb / Läs mer om att jobba här / Administratör, en servicefunktion

Administratör, en servicefunktion

Bild

  

Namn/ålder:

Waree Petersson, 55 år

Yrke:             

Administratör

Arbetsplats:

Nässjöakademin

Hur länge har du jobbat som administratör:

Jag har arbetat med administration i Nässjö kommuns skolor i 25 år. På Nässjöakademin sedan 2009.

Varför ville du bli administratör?

I mitt hemland utbildade jag mig i engelska och journalistik. När jag kom till Nässjö fick jag först en praktikplats på Brinellgymnasiet och ganska snart insåg jag att jag fick nytta av mina kunskaper i den här yrkesrollen. 

Vad gör du i ditt arbete?

Jag jobbar med schemaläggning, elevregistrering, tentasamordning, dokumentation och hjälper studenterna med allt från CSN-frågor till studierådgivning. Ofta är jag länken mellan myndigheten och studenten. Jag möter nya frågor hela tiden och för att kunna var säker på att ge exakt besked måste jag först skaffa kunskap i ämnet och hålla mig uppdaterad.  

Vad är det bästa med ditt jobb?

Kontakten med många människor. Och att jag har en servicefunktion som handlar om att ge rätt information och rätt hjälp till både studenter, kollegor och externa kunder som behöver upplysning kring vuxenutbildningar.

Vilka egenskaper ska en bra administratör ha?

Man behöver ha rätt kompetens, vara "serviceminded" – med en bra attityd för att kunna bemöta andra människor samt vara nyfiken på ny kunskap.

Hur skulle du beskriva Nässjö kommun som arbetsgivare?

En medveten arbetsplats som strävar efter att erbjuda invånarna bra service. På min arbetsplats upplever jag att vi lyssnar på varandra och hjälps åt att lösa problem samt att vara professionella i våra yrken.