Kontakta oss
frågor, felanmälan
Sök evenemang
i Nässjö kommun
toggle right column

Startsida / Specialsidor / Lediga jobb / Läs mer om att jobba här / Barnskötare med engagemang

Barnskötare med engagemang

Foto på Ann-Marie Eldh samt text: ... jag får vara delaktig i barnens utveckling samtidigt som jag utvecklar mig själv.

  

Förskolan Grodan i Bodafors

Ann-Marie Edh arbetar som barnskötare på förskolan Grodan i Bodafors, Nässjö kommun. Verksamheten har lyfts upp som något av en pedagogisk förebild i Nässjö kommun. Här finns utvecklings- och värdegrundsarbetet naturligt i vardagens alla moment. I varje dialog och – inte minst – i alla lekar. 

Hur länge har du jobbat som barnskötare?

Det är länge! Sedan 1984.

Varför ville du bli barnskötare?

Jag har alltid vetat att jag ska jobba med barn. För mig har det aldrig funnits några alternativ. Jag har jobbat i över 30 år och jag brinner fortfarande för mitt arbete. Jag skulle aldrig kunna tänka mig att byta yrke.

Vad gör du i ditt arbete?

Bygger lego, spelar teater, läser sagor, diskuterar och utforskar världen tillsammans med barnen. Framförallt lyssnar jag på vad barnen har att säga, vad de vill och hur de funderar. Sedan försöker jag på bästa sätt stötta dem att utveckla sina tankar och förmågor. Som barnskötare är jag inte formellt ansvarig för det pedagogiska arbetet, men självklart arbetar hela arbetslaget utifrån förskolans läroplan.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Att jag får vara delaktig i barnens utveckling samtidigt som jag utvecklar mig själv. Vår verksamhet bygger helt på barnens egna intressen, vilket innebär att jag ständigt lär mig nya saker. Om allt från IT till dinosaurier.

Vilka egenskaper anser du att en bra barnskötare ska ha?

Man måste vara flexibel och positiv.

Hur är arbetsgivaren?

Jättebra. Nässjö kommun satsar mycket på personalen. I en stor organisation där många delar på resurserna får man inte alltid det man önskar, men vi har en jättebra förskolechef som stöttar oss och vår verksamhet.  

Läs mer om att jobba i Nässjö kommun.

Text och foto: Carina Engqvist, frilansjournalist.