Kontakta oss
frågor, felanmälan
Sök evenemang
i Nässjö kommun
toggle right column

Startsida / Specialsidor / Lediga jobb / Läs mer om att jobba här / Kökschef, bland grytor och slevar

Kökschef, bland grytor och slevar

Foto på Ingela Andersson med citat: Man måste tycka om administration, vara bra på planering, ha koll på läget och kunna ta folk.

  

Parkgårdens kök, Nässjö

Ingela Andersson är kökschef i Parkgårdens kök.

Hur länge har du jobbat som kökschef? 

Jag kom hit som kökschef för fem år sedan, från en motsvarande tjänst i Malmbäck. 

Varför ville du bli kökschef?

Jag tycker om att ha koll på läget! Men det var också slumpen som gjorde att det blev så. Jag började som ekonomibiträde i Nässjö kommun 1981, utbildade mig till kokerska och fick så småningom ett vikariat som kökschef.

Vad gör du i ditt arbete?

Beställer alla varor, gör matsedel, lägger schema, ordnar vikarier, håller i arbetsplatsträffar och utvecklingsarbete. Jag har också personalansvar och ekonomiskt ansvar för vår verksamhet. 

Vad är det bästa med ditt jobb?

Mina arbetskamrater!

Vilka egenskaper ska en bra kokerska ha? 

Man måste tycka om administration, vara bra på planering, ha koll på läget och kunna ta folk.

Hur skulle du beskriva Nässjö kommun som arbetsgivare? 

Jag tycker att Nässjö kommun är duktig på att ta hand om sin personal.

Läs mer om att jobba i Nässjö kommun.

Text och foto: Carina Engqvist, frilansjournalist.