Kontakta oss
frågor, felanmälan
Sök evenemang
i Nässjö kommun
toggle right column

Startsida / Specialsidor / Lediga jobb / Läs mer om att jobba här / LIA-samordnare, erfarenheten räknas

LIA-samordnare, erfarenheten räknas

Foto på Anders Stockhaus med citat: Jag har nytta av mina  tidigare erfarenheter ... Jag  kommer från näringslivet och  har tidigare arbetat både verkstadsarbetare och som verkställande direktör.

  

Nässjöakademin

Anders Stockhaus är LIA-samordnare (LIA står för Lärande i arbete) på Nässjöakademin, sedan 2010. Nässjöakademin är en kommunal verksamhet som bedriver eftergymnasiala utbildningar inom högskola och yrkeshögskola.

Varför ville du bli LIA-samordnare?

Jag blev uppringd och tillfrågad om jag ville ha jobbet. När jag fick klart för mig vad jag skulle göra kändes det verkligen som att det skulle passa mig och mina erfarenheter - så jag tackade ja.  

Vad gör du i ditt arbete?

Jag utbildar studenterna i varför och hur de själva ska skaffa sin LIA-plats. I undantagsfall hjälper jag också till att skaffa LIA-platser.

Under praktikperioderna åker jag runt och hälsar på studenterna eller kontaktar dem via telefon. Jag upprätthåller också företagskontakterna med de branscher som är aktuella för våra utbildningar.

Vad är det bästa med ditt jobb? 

Att jag träffar mycket människor och att jag får möjlighet att använda mina erfarenheter. Jag kommer från näringslivet och har tidigare arbetat som både verkstadsarbetare och verkställande direktör.

Vilka egenskaper ska en bra LIA-samordnare ha?

Man måste vara flexibel och ha social kompetens.

Hur skulle du beskriva Nässjö kommun som arbetsgivare? 

På vår arbetsplats finns utrymme för användandet av medarbetarnas kunnande, vi har också ett stort egenansvar vilket jag trivs med! 

Läs mer om att jobba i Nässjö kommun.

Text och foto: Carina Engqvist, frilansjournalist.