Kontakta oss
frågor, felanmälan
Sök evenemang
i Nässjö kommun
toggle right column

Startsida / Specialsidor / Lediga jobb / Läs mer om att jobba här / Planarkitekt, spindeln i nätet

Planarkitekt, spindeln i nätet

Foto på Erik Almquist med citat: Det är roligt att få vara lite av spindeln i nätet, väva samman fackområden och få vara med och arbeta för en hållbar utveckling.

  

Samhällsplaneringskontoret

Erik Almquist är planarkitekt på samhällsplaneringskontoret. Med stora penseldrag, öga för detaljer och hänsyn till lagen skapar medarbetarna på kontoret förutsättningar för ett bra och hållbart samhälle.  

Hur länge har du jobbat som planarkitekt? 

Jag har jobbat som planarkitekt i Nässjö kommun sedan 2007.  

Varför ville du bli planarkitekt?

Jag gick en byggteknisk utbildning och fastnade därefter för samhällsplanering eftersom det väver samman olika fackområden som miljö, bygg och teknik för att kunna skapa en bra helhet.  

Vad gör du i ditt arbete?

Jag arbetar i huvudsak med översikts- och detaljplaneringen, där vi drar upp riktlinjerna för hur vi på bästa sätt kan använda, skydda och utveckla de värden som finns utifrån gällande lagstiftning. Målet är att skapa ett så bra samhälle som möjligt.   

Vad är det bästa med ditt jobb?

Att man får vara lite av spindeln i nätet, väva samma olika fackområden och att kunna vara med och arbeta för en hållbar samhällsutveckling. Ja, ett samhälle som blir så bra som möjligt ur social, ekonomisk och miljömässig synvinkel.  

Vilka egenskaper ska en bra planarkitekt ha?

Man måste vara kreativ och noggrann och vara en bra samordnare. Dessutom måste man ha tålamod, vi jobbar ofta med långa processer.

Hur är det att jobba i Nässjö kommun?

Jag trivs jättebra. Vi är ett bra gäng på avdelningen och vi har ett gott klimat mellan förvaltningarna. Dessutom har vi engagerade och tydliga politiker som inte petar i detaljer. 

Läs mer om att jobba i Nässjö kommun.

Text och foto: Carina Engqvist, frilansjournalist.