Kontakta oss
frågor, felanmälan
Sök evenemang
i Nässjö kommun
toggle right column

Startsida / Specialsidor / Pressrum / Aktuella pressmeddelanden

Aktuella pressmeddelanden

2017-10-24 Intressentsamarbete ska förverkliga Västra staden

Nässjö kommun har tillsammans med Hjältevadshus AB, OBOS/Myresjöhus AB, SML Fastigheter och GBJ Bygg AB bildat Västra staden intressentsamarbete i syfte att förverkliga Västra staden; en helt ny stadsdel i centrala Nässjö.

Läs pressmeddelandet i sin helhet

161006: Ungdomslotsar anställs i kommunen

Två ungdomslotsar har anställts vid Nässjö kommun och ska fungera som en länk mellan de ungdomar som idag inte är föreningsanknutna eller söker sig till kommunala mötesplatser och kommunen.

Kontaktuppgifter och pressmeddelandet i sin helhet

151020: Förskolebarn flyttar in i Nässjöklinikerna

Nässjö växer så det knakar och särskilt ökar antalet barn. Detta ställer stora krav på bland annat fler förskoleplatser. För att lösa situationen, tills nya förskolor hunnit byggas, hyr nu Nässjö kommun tomma lokaler på Nässjöklinikerna.

Läs mer

151006: Fler invånare stimulerar – ger både möjligheter och utmaningar

Förslaget till budget för Nässjö kommun under åren 2016-2018 är nu klart. Att Nässjö är en kommun som växer påverkar förslaget i allra högsta grad. Från januari till och med juli i år ökade invånarantalet med 417 personer. Den 31 juli var 30 324 personer folkbokförda i Nässjö kommun.

-Att vara en växande kommun är stimulerande, berättar kommunstyrelsens ordförande Anci Magnusson (S). Det ger oss både ökade skatteintäkter och ökade intäkter från det kommunala utjämningssystemet. Efter några år med tuffa ekonomiska förhållanden klarar vi i denna budget av att både stärka kommunens ekonomi och möta verksamhetens ökade behov. Vi räknar med ett överskott om drygt 30 miljoner kronor per år under 2016-2018.

Läs hela pressmeddelandet

15-05-21: Nya svenskar lär sig språket – på jobbet

I Nässjö pågår ett projekt där företagen erbjuder jobb till nyanlända, parallellt med studierna på SFI. Satsningen, som är en samverkan mellan näringslivet, Arbetsförmedlingen och kommunen, hjälper nya svenskar att komma snabbare in i samhället. Läs pressmeddelandet i sin helhet.

15-03-26: El- och energiprogrammet i Nässjö utklassade andra skolor

Brinellgymnasiets elever som läser el- och energiprogrammets tredje år har tävlat i ECY CUP, en tävling där nästan alla skolor i Sverige med elprogram deltar. Vinnarna i årets tävling är Brinellgymnasiet, Nässjö kommun. Läs pressmeddelandet i sin helhet.

15-03-13: Pressmeddelande - Nu öppnar parkeringen Oxen

Ombyggnationen av parkeringen Oxen i centrala Nässjö är klar. Slutbesiktningen är precis genomförd. Fredag eftermiddag den 13 mars kl. 16.00 öppnar Oxen upp. 

Läs pressmeddelandet i sin helhet.

2014-12-16: Parkeringsdäcket Oxen tar form

Inför ökad julhandel och högre tryck på parkeringsmöjligheter kommer Oxen att öppna upp delar av området för parkering under perioden 2014-12-19 till 2015-01-06.

Läs pressmeddelandet i sin helhet.

2014-12-12: Miljö- och byggkontoret blir samhällsplaneringskontoret

Miljö- och byggnadsnämnden med tillhörande miljö- och byggkontor heter från 1 januari 2015 samhällsplaneringsnämnden och samhällsplaneringskontoret.

Läs pressmeddelandet i sin helhet.

2014-12-11: Miljö- och byggnadspris delas ut

Nässjö kommun delar ut pris för fina miljö- och bygginsatser.

Läs pressmeddelandet i sin helhet.