Kontakta oss
frågor, felanmälan
Sök evenemang
i Nässjö kommun
toggle right column

Startsida / Specialsidor / Pressrum / Pressmeddelanden / 100-års cupen aktiverar de unga

100-års cupen aktiverar de unga

2014-05-09

Den 24 maj fylls näridrottsplatsen i Nässjö med aktivitet! I samarbete med Smålandsidrotten arrangerar Nässjö kommun 100-års cupen den 24 maj kl.11.00–15.00 på näridrottsplatsen i Nässjö.

100-års cupen innefattar turnering i fotboll, basket och beachvolley för ungdomar i årskurs 6 till 19 år. Ett gott samarbete har även utformats med Coverfestivalen där cupens prisutdelning kommer ske på Coverfestivalens stora scen på torget.

Näridrottsplatsen fylls med aktivitet där även föreningar och ideellt engagerade ungdomar är involverade. Utöver cupen kommer det finnas bland annat kubb, pingisrack för utomhusbruk och bollar som alla, oavsett ålder, får låna. Besökare på näridrottsplatsen kan även få en instruktion om hur utomhusgymmet fungerar. Denna dag stärker vi tillsammans näridrottsplatsen som mötesplats och aktivitetsplats för alla kommunens medborgare.

Emma Asserholt, ungdomsutvecklare, på kultur- och fritidsförvaltningen i Nässjö hoppas på hundratalet deltagare:

– Ambitionen är att utforma ett arrangemang i Nässjö där ungdomar får möjlighet att utöva idrott på hobbynivå samtidigt som alla, oavsett ålder, ska erbjudas aktiviteter i anslutning till cupen. Turnering är även något som efterfrågats av ungdomar på fritidsgårdarna. Som arrangör hoppas vi att många kommer till näridrottsplatsen denna dag så att vi tillsammans fyller näridrottsplatsen med aktivitet!

Mer information:

Läs mer om 100-års cupen här.

Kontakt:

Daniel Ridell, fritidsledare, kultur- och fritidsförvaltningen, Nässjö kommun.
Tel. 0380–51 86 18, e-post: daniel.ridell@nassjo.se

Terese Sandberg, utvecklingskonsulent, Smålandsidrotten
Tel. 036–34 54 15, terese.sandberg@smalandsidrotten.se