Kontakta oss
frågor, felanmälan
Sök evenemang
i Nässjö kommun
toggle right column

Startsida / Specialsidor / Pressrum / Pressmeddelanden / Årets företagare 2013 med stabil grund i Nässjö kommun

Årets företagare 2013 med stabil grund i Nässjö kommun

2013-06-13

De startade för tio år sedan och har idag ett välskött anläggningsföretag med cirka 130 anställda och 400 miljoner kronor i årsomsättning. Kanonaden Entreprenad AB:s tre delägare Ola Forsell, Olof Salling och Kenneth Karlsson fick den 13 juni ta emot utmärkelsen Årets Företagare 2013 i Nässjö kommun.

Kanonaden Entreprenad AB är ett anläggningsföretag som utöver traditionella mark- och bergarbeten specialiserat sig mot utbyggnad av energianläggningar i form av fjärrvärme, kabelförläggning och vindkraftverk. Sedan starten 2003 har företaget expanderat och idag har företaget ca 130 anställda och 400 mkr i årsomsättning.

Det är Företagarna som tillsammans med Nässjö Näringsliv AB och Nässjö kommun utser Årets företagare. I år var ett femtontal företag nominerade och efter en urvalsprocess i två steg blev valet: Kanonaden Entreprenad AB:s tre delägare Ola Forsell, Olof Salling och Kenneth Karlsson.

Pris i form av ära, diplom, en glasplakett och en rejäl blomsteruppsättning överlämnades i samband med en högtidlig ceremoni i Stadshuset, när kommunfullmäktige hade sammanträde den 13 juni.

Motiveringen löd: Årets företagare i Nässjö kommun har byggt upp ett företag med god lönsamhet, som expanderas ut i Sverige med över hundra anställda. Företagarna jobbar långsiktigt med externa resurser i ett ordnat styrelsearbete. De hittar nya affärer och lösningar när marknaden förändras till exempel i och med bredbandsutbyggnaden och vindkraftsnäringen.

Entreprenörskap, gott ledarskap och kompetenta medarbetare ger effektivt genomförande av projekt liksom företagarnas förmåga att anta utmaningar.

Företagarna ser affärer över allt − och allt är möjligt.

− Varje kommun behöver livskraftiga företag. Jag tror att företaget är relativt okänt för Nässjöborna. Men Kanonaden Entreprenad AB har många anställda, en omsättning som är uppemot halva miljarden och de är verksamma i hela Götaland, sade kommunfullmäktiges ordförande Curt Johansson, Nässjö kommun.

− Vi är både stolta och glada över Olof Salling, Kenneth Karlsson och Ola Forsell på Kanonaden Entreprenad AB. De har hittat en framgångsrik väg för att expandera sitt företag ut över Sverige, fortsatte VD Claes Johansson, Nässjö Näringsliv AB.

Margareta Carlsson, som representerade Företagarna i Nässjö under kvällen, tillsammans med Malin Hellsund och Susanne Samuelsson, sade att:

− För oss som delar ut priset är det viktigt att det går till människor som gör något utöver det vanliga och som inspirerar andra. Vi vill visa fram företagare som går före helt enkelt och det gör Kanonaden Entreprenad. Stort grattis och lycka till i framtiden!

På plats i kommunfullmäktigesalen från Kanonaden Entreprenad var Ola Forsell och Olof Salling.
− Detta kom som en överraskning! sade en glad Ola Forsell som är företagets VD. Vi tycker verkligen att det är roligt att kommunen och näringslivet uppmärksammar Kanonaden Entreprenad och den positiva utveckling vi har.

I sitt tacktal till fullmäktige betonade han bland annat att en av de viktigaste framgångsfaktorerna för bolagsgruppen är att ha engagerade och kompetenta medarbetare.

 

MER INFORMATION

Claes Johansson, VD, Nässjö Näringsliv AB, 070-67 388 73.
e-post: claes.johansson@nnab.se

Margareta Carlsson, Företagarna, 070-722 37 34.

Ola Forsell, VD, Kanonaden Entreprenad, 0730-666 343.