Kontakta oss
frågor, felanmälan
Sök evenemang
i Nässjö kommun
toggle right column

Startsida / Specialsidor / Pressrum / Pressmeddelanden / Årets företagare finns i Forserum

Årets företagare finns i Forserum

2015-06-11

Torbjörn Andersson och Richard Fagerstrand som äger och driver Forserums Verktygsindustri AB, blev utsedda till årets företagare i Nässjö kommun.
Under kommunfullmäktiges sammanträde, torsdagen den 11 juni fick Torbjörn Andersson och Richard Fagerstrand vid Forserums Verktygsindustri AB ta emot pris som årets företagare.

–        Det är jättekul och en överraskning. Det är ett erkännande att vi har gjort någonting rätt och framför allt kan alla anställda sträcka på sig för de är en jättestor del i detta. Det är Richard och jag som åker hit och hämtar priset men på företaget är vi 28 stycken, säger Torbjörn Andersson.

Varför just Forserums Verktygsindustri AB?

Priset för årets företagare delas ut av organisationen Företagarna i samarbete med Nässjö Näringsliv AB och Nässjö kommun. Enligt motiveringen får årets vinnare sina anställda att växa och arbetar för att all personal ska känna sig som hemma i en god arbetsmiljö. De prisas också för sitt lokala engagemang i Forserum, samt sin lyhördhet mot kunder och sin förmåga att kunna förändra arbetssätt. Många av företagets nya kunder kommer via goda rekommendationer från andra kunder, även det ett kvitto på att de gör ett gott arbete.

Claes Johansson, Vd, Nässjö Näringsliv AB, har följt företaget under flera år.

     –        Detta är företagare som helhjärtat vill bygga och förändra både sitt företag och Forserum, säger han.

Torbjörn Andersson på Forserums Verkstadsindustri får frågan hur det ska firas? 

     –        Vi ska bjuda ut de anställda, men det hade vi planerat redan innan detta - att göra något tillsammans innan semestern. Vi är lite sådana här att vi har fötterna på jorden. Bara för att vi får pris så svävar vi inte ut. Men det är en rolig grej i det hela att få ett erkännande utifrån. Som marknadsföring är det fantastiskt bra att bära med sig något sådant, säger Torbjörn Andersson.

Årets företagare 2015, Forserums verkstadsindustri AB

FRÅN VÄNSTER: JAN SUNDMAN, KOMMUNDIREKTÖR, FRIDA BOKLUND, FÖRETAGARNA HÖGLANDET, RICHARD FAGERSTRAND OCH TORBJÖRN ANDERSSON, FORSERUMS VERKTYG, KURT JOHANSSON, KOMMUNFULLMÄKTIGES ORDFÖRANDE, CLAES JOHANSSON, VD NÄSSJÖ NÄRINGSLIV AB, SAMT ANDERS ROSTEDT, FÖRETAGARNA HÖGLANDET

Motiveringen
Företagarna är ledargestalter som för dialogen med anställda om nya arbetssätt vid tunnplåtslinjen. De har tagit in extern kunskap i samband med att de tog över ledningen för nya utvecklingsaktiviteter. De har låtit företagets kunder och personal ge respons på företagets utvecklingsmöjligheter och därefter använt informationen för strategisk utveckling.  Företagarna satsar tid i nätverk och Forserums-dagar, för att bygga samhället. Företagarna bevakar omvärlden och investerar hela tiden för att ligga i framkant av ny teknik och effektivitet. Till företaget knyts människor som får växa och all personal ska känna sig som ”hemma” i en god arbetsmiljö, då de tillbringar mycket tid på företaget.

Utmärkelsen

Utmärkelsen med tillhörande diplom delas ut till en företagare som utfört en prestation i kommunen och som fungerar som en förebild för andra företagare. För att kunna bli nominerad och även vinna utmärkelsen behöver vissa kriterier uppfyllas. Läs gärna mer kring reglerna för årets företagare på organisationen Företagarnas webbplats

Kontakt

Claes Johansson, Vd, Nässjö Näringsliv AB

Tel. 070-673 88 73

E-post claes.johansson@nnab.se