Kontakta oss
frågor, felanmälan
Sök evenemang
i Nässjö kommun
toggle right column

Startsida / Specialsidor / Pressrum / Pressmeddelanden / Biltema satsar på Nässjö

Biltema satsar på Nässjö

2016-02-11

Nässjö kommuns tekniska servicenämnd beslutade, under torsdagens möte den 11 februari, att teckna markanvisningsavtal med Biltema. 7 000 kvadratmeter - så stort beräknas Biltemas varuhus vid Sörängsrondellen bli när det står klart.

Biltema öppnar i Nässjö. Foto: Biltema.

 

− Vi är väldigt glada över att Biltema väljer att etablera sig här i Nässjö. De har ett av Sveriges starkaste varumärken och kommer komplettera handelsutbudet i Nässjö på ett mycket bra sätt, säger Torbjörn Svensson, tekniska servicenämndens ordförande, Nässjö kommun.

Sedan 2012 har Biltema gått från 24 butiker i Sverige till 41. Att Biltema nu går in och etablerar sig i mindre orter har skapat möjligheter för Nässjö.

− Det viktiga för oss är att vi kan etablera oss i ett bra läge. Vi behöver ligga där trafiken går, säger Anders Selfors, etableringsansvarig, Biltema. 

Det är det som avgjort att det nu är området vid Sörängen som är aktuellt för Biltema.

− Vi har hjälpt till att titta på olika ställen och arbetet med att hitta en bra placering har pågått under en tid. Nu när den avslutade arkeologiska undersökningen givit positiva besked för oss är marken vid Sörängen den som passar Biltema bäst, säger Joel Spångby, ansvarig för mark och exploatering, Nässjö kommun.

− Det har varit viktigt för oss att Biltemas placering både kompletterar stadens övriga handelsutbud och passar in i området kring Sörängsrondellen, säger Torbjörn Svensson.

Än är etableringen i planeringsstadiet. Nässjö kommun beställer i samarbete med Biltema en detaljplan för området, och detaljplanen beräknas vara klar om ungefär ett år, vilket innebär byggnation tidigast under 2017. 

Läs mer om etableringen på Nässjö Näringslivs webbplats.

Fakta Biltema

Omsättning: 10 miljarder, varav hälften i Sverige

Antal butiker: 126 i Norden, varav 41 i Sverige 

Mer information

Joel Spångby, ansvarig för mark och exploatering på Nässjö kommun
joel.spangby@nassjo.se
tel. 0380 – 51 80 85

Anders Selfors, etableringsansvarig, Biltema
anders.selfors@biltema.com
tel. 0708-63 82 66