Kontakta oss
frågor, felanmälan
Sök evenemang
i Nässjö kommun
toggle right column

Startsida / Specialsidor / Pressrum / Pressmeddelanden / El- och energiprogrammet i Nässjö utklassade andra skolor i Sverige

El- och energiprogrammet i Nässjö utklassade andra skolor i Sverige

2015-03-26

Brinellgymnasiets elever som läser el- och energiprogrammets tredje år har tävlat i ECY CUP, en tävling där nästan alla skolor i Sverige med elprogram deltar. Vinnarna i årets tävling är Brinellgymnasiet.

Nässjöklasser, -elever och -lärare i topp

I klasspriset tog vi hem första, andra och tredje pris samtidigt som våra elever bland annat tog hem första, andra och fjärde plats på individ nivå. Dessutom gratulerar vi Daniel Carnegård yrkeslärare på el- och energiprogrammet som för andra året i rad har utsetts till årets lärare.

Bra prestationer i rikstäckande tävling

ECY CUP är en rikstäckande tävling för elever i gymnasieskolans sista år på el- och energiprogrammet och riktar sig mot blivande elektriker/eltekniker. Varje år får alla elever som går sista året på el- och energiprogrammet chansen att vara med i tävlingen, som testar kunskapsnivån på elever runt om i landet. Nästan 100 procent av Sveriges skolor med elprogram deltar i tävlingen.

Många värdiga vinnare

Tävlingen genomfördes i två delmoment, ett prov i elteknik och ett i elsäkerhet. De fem klasserna med bäst medelpoäng tog hem pris, EE12 Automation, EE12 Järnväg och EE12 Elteknik från Nässjö tog toppvinsterna.

Individuella priser delades ut till de 40 bästa eleverna där Brinellgymnasiet hade tretton pristagare, med Jens Ottosson och Alexander Ed i topp som också direktkvalificerade sig till Yrkes SM 2016. Grattis till er och er lärare Daniel Carnegård som i år igen vann priset som årets lärare.

Läs mer om ECU CUP på www.ecy.com/ecy_cup

Läs mer om Brinellgymnasiet på www.brinellgymnasiet.se

Kontakt

Daniel Carnegård, yrkeslärare, elinstallatör, tel. 0380-51 86 01, daniel.carnegard@nassjo.se

Bengt Larsson, rektor, tel. 0380-51 84 90, bengt.larsson@nassjo.se