Kontakta oss
frågor, felanmälan
Sök evenemang
i Nässjö kommun
toggle right column

Startsida / Specialsidor / Pressrum / Pressmeddelanden / Invigning av Smålands första lokförarutbildning

Invigning av Smålands första lokförarutbildning

2015-09-14

Smålands första järnvägsutbildning invigs nu i Nässjö. Trots att Nässjö haft järnväg i mer än 150 år och är en av Sveriges viktigaste järnvägsknutar så har det aldrig någonsin utbildats lokförare på orten. Men nu är det dags. I juni 2016 tar den första kullen utbildade lokförare sin examen på Nässjöakademin.

YH-utbildningen ”Tågförare med TSM-behöriget” är en av flera nya järnvägsutbildningar som startats i Nässjö de senaste åren och kommunen är numera en av landets viktigaste orter för järnvägsutbildning. Här finns 3 gymnasieutbildningar och 3 YH-utbildningar riktade mot järnväg.
- Vårt mål är att vi ska fortsätta att växa och att Nässjö  ska bli ett nationellt centrum inom järnvägsutbildning, säger Martin Sievers, biträdande rektor på Nässjöakademin.

Invigningen sker den 16 september kl 15.00 på Nässjö järnvägsmuseum, Brogatan 10. Då anländer landshövding Minoo Akhtarzand med ånglok till Nässjö station och drar i ångvisslan för att inviga utbildningen.

 

Program

14.00 Visning av Rallarskolans utbildningsanläggning inom Signalteknik och kontaktledning (samling Träcentrums entre)

15.00 Invigning av Nässjöakademins lokförarutbildning på Järnvägsmuseet

16.00 Nya höghastigetsbanorna genom Småland. Vad innebär det för järnvägsbranschen? Ulf Fransson, projektledare Sverigeförhandlingen Jönköpings län

16.30 Almega om arbetet med den nya nationella lokförarutbildningen

För mer information kontakta Martin Sievers, tel. 0380-51 72 58.

Anmäl dig till invigningen hos Nässjö Lärcenter