Kontakta oss
frågor, felanmälan
Sök evenemang
i Nässjö kommun
toggle right column

Startsida / Specialsidor / Pressrum / Pressmeddelanden / Jubileumsbakelser - från idé till verklighet

Jubileumsbakelser - från idé till verklighet

2014-08-28

I år fyller Nässjö stad 100 år och nu hyllas staden med inte bara en utan tre olika jubileumsbakelser.  

I Nässjö finns tre konditorier. I våras fick de frågan från Kristina Källström Gernes, Nässjö kommuns projektledare för firandet av Nässjö stad 100 år, om att ta fram en jubileumsbakelse. Konditorierna var inte sena att nappa men de nöjde sig inte med att göra en sort – utan valde ett upplägg där varje konditori tagit fram sin egen bakelse. Recepten har arbetats fram omsorgsfullt för att passa både öga och gom.

Jessica Sjölin från Elsies konditori berättar:

−Vi tyckte att detta med en jubileumsbakelse var en bra idé! Det är verkligen roligt att kunna bidra med något till kalaset!

Marcus Ekelund är konditor på Thimons.

−Det är unikt att det finns tre framgångsrika konditorier i en stad av Nässjös storlek och att vi alla tre är med och firar tillsammans. Det är ett bra upplägg och lagom stort att vi har varsin bakelse. Och så tycker vi såklart att man ska ta alla tillfällen i akt att fira! säger han.

Tommy Svensson, Princess konditori, lyfter fram att samarbete är positivt, och att alla i staden måste försöka bjuda till.

−Vi märker att Nässjö kommun verkligen gör saker för att lyfta staden, inte minst med 100-årsfirandet. Jubileumsbakelserna är vårt sätt att som näringsidkare bidra till en festlig stämning, avslutar Tommy.

Vad är det i bakelserna? 

  • Princess bakelse består av en chokladbotten med havrecrunch, chokladmousse, jordgubbsmousse, jordgubbskompott och chokladsticks.
  • Elsies bakelse består av en chokladbotten med limemousse, jordgubbsmousse, jordgubbsgelé och vit choklad.
  • Thimons bakelse består av en vit kladdkaka med brunt smör och lime i botten, flädercrème och jordgubbsmousse och jordgubbar samt chilitryffel och maräng.

− Det märks att det finns en tradition av att gå på kafé här. Nässjö är en riktig fikastad, säger Kristina Källström Gernes som är stolt över att idén om en jubileumsbakelse har blivit verklighet (tre gånger om) och att invånare och besökare kan få något extra festligt och gott till fikat under jubileumsfirandet.

Mer att läsa om Nässjös 100-årsfirande på www.nassjo.se/100

KONTAKT

Har du frågor eller vill ha pressbilder? Kontakta Kristina Källström-Gernes, projektledare Nässjö stad 100 år:

Tel: 0380-51 89 47, e-post: kristina.kallstromgernes@nassjo.se