Kontakta oss
frågor, felanmälan
Sök evenemang
i Nässjö kommun
toggle right column

Startsida / Specialsidor / Pressrum / Pressmeddelanden / Mobil fritidsgård - en uppskattad satsning

Mobil fritidsgård - en uppskattad satsning

2014-07-22

Ute är inne! Ungdomsenheten på kultur och fritidsförvaltningen i Nässjö kommun har under sommaren 2014 flyttat ut sin verksamhet, till olika platser i kommunen, i form av en mobil fritidsgård.

På torsdagseftermiddagar finns personal tillsammans med feriepraktikanter tillgängliga på främst badplatser runt om i kommunen. Det är ett sätt att möta ungdomar och övriga kommuninvånare på andra platser än på fritidsgårdarna. De blå beachflaggorna med texten UNGDOM visar när ungdomsenheten är på plats.

Emma Asserholt, ungdomsutvecklare på kultur- och fritidsförvaltningen, berättar:

− Mobil fritidsgård är ett koncept som gör det möjligt för fler att aktivera sig genom att vi lånar ut kubbspel, frisbee, boule med mera. Vi har även med oss böcker, en satsning för sommarläsning i samarbete med Nässjös stadsbibliotek i projektet Allt är möjligt. Några har redan träffat oss på Adela udde, i Nässjö stadspark, Storsjön eller Stensjön.

Den mobila fritidsgården riktar sig till alla åldrar och ungdomsenheten upplever ett positivt gensvar från besökarna på badplatserna. Både barn, ungdom och vuxna har lånat av det mobila utbudet, antalet deltagare har varierat från gång till gång. 

− Vi räknar inte framgången i antalet deltagare eller utlån utan det viktigaste är att de som deltar uppskattar det vi gör och att deras upplevelse på exempelvis badplatsen förhöjs, fortsätter Emma.

Per Andrén, projektledare på kultur- och fritidsförvaltningen säger:

− Jag upplever att vi fått positivt bemötande från dem vi träffar oavsett ålder. Många kommer även fram och säger det till oss personligen, något vi tycker är väldigt roligt och känner en stolthet över. För att citera en av våra feriepraktikanter ”Det märks att det uppskattas att vi finns på plats”.

Aktiviteter för ungdomar i åk. 6-19 år, vilken är ungdomsenhetens primära målgrupp, arrangeras också under hela sommaren. Det finns ett program med aktiviteter som Lisebergsresa, tävlingar, filmkvällar och hajk. Ungdomsenheten kommunicerar ut alla aktiviteter och eventuella ändringar via Facebook och som anslag på fritidsgårdarna Pigalle och Connection i Nässjö och på Kullen i Forserum.

Vill du vara uppdaterad om vilka aktiviteter som finns för ungdomar i sommar eller var mobil fritidsgård befinner sig kommande torsdagar är det ett tips att följa "Ungdomsenheten Nässjö" på Facebook eller besöka våra fritidsgårdar på plats.

Mer information

Senaste uppdatering finns på Facebook: Ungdomsenheten Nässjö

Läs mer om sommarlov: www.nassjo.se/sommar

Mer information om fritidsgårdarna finner du på: www.nassjo.se/ung

Kontakt

Emma Asserholt, ungdomsutvecklare, kultur- och fritidsförvaltningen, Nässjö kommun.

Tel. 0380 - 51 76 20, e-post: emma.asserholt@nassjo.se

Ungdomsenheten, tel. 0380 – 51 81 80