Kontakta oss
frågor, felanmälan
Sök evenemang
i Nässjö kommun
toggle right column

Startsida / Specialsidor / Pressrum / Pressmeddelanden / Nässjö kommun delar ut pris för fina miljö- och bygginsatser

Nässjö kommun delar ut pris för fina miljö- och bygginsatser

2014-12-11

Miljöpriset 2014

Maria Salomonsson med ”Naturligtvis Salomonsson” kammade hem 2014-års miljöpris.

-Naturligtvis Salomonsson är en företagare som jobbar med naturliga hårvårdsprodukter och är en diplomerad ekologisk frisör. Maria Salomonsson har ett helhetstänk kring miljöfrågor, atmosfär, omhändertagande, källsortering och minimerat användande av förpackning som en röd tråd genom hela verksamheten,säger f.d. miljö- och byggnadsnämnden, numera samhällsplaneringsnämndens ordförande Ann-Cathrin Gunnar.

Två ytterligare förslag kandiderade om titeln för årets miljöpris: Nässjö Affärsverks sopbilar och Länstrafikens elhybridbussar.

 

Byggnadspriset 2014

Sju förslag blev till tre nominerade, där en vinnare utsågs.
Som vi tidigare talat om gick 2014-års byggnadspris till Kvarteret vid Köpmansgatan 9, Nässjö.

Motiveringen för vinnarbidraget löd:
”Kvarteret som ligger i Nässjö stadskärna har genom en omfattande renovering fått ett riktigt lyft. Byggnaderna som består av tvåvånings träkåkar bildar ett litet trekantigt tårtbitskvarter. Byggnaderna har genomgått en fullständig ombyggnad och återställts till något slags ursprungsutseende. Byte av panel, fönster, förstukvistar, staket, plank och portar följer ett välkänt traditionellt byggnadsspråk med en färgskala av äldre datum. Renoveringen har inte bara förändrat kvarteret i sig utan påverkar hela stadsdelen runt Köpmansgatan, Rådhusgatan och Anneforsvägen.”

___

Förhoppningsvis stolta vinnare får ikväll, efter kommunfullmäktiges sammanträde ta emot utmärkelse, applåder och diplom. Diplomutdelare för byggnadspriset är kommunfullmäktiges ordförande Kurt Johansson och för miljöpriset, miljö- och byggnadsnämnden, numera samhällsplaneringsnämndens ordförande Ann-Cathrin Gunnar.

Kontakt  

Ann-Cathrin Gunnar, nämndordförande samhällsplaneringsnämnden
0380-51 72 49
ann-cathrin.gunnar@nassjo.se