Kontakta oss
frågor, felanmälan
Sök evenemang
i Nässjö kommun
toggle right column

Startsida / Specialsidor / Pressrum / Pressmeddelanden / Nässjös första wifi hotspot

Nässjös första wifi hotspot

2014-07-18

Bild över Stortorget där Sara sitter med dator, ansluten till wifi

Nu när turistsäsongen och skolledigheterna är i full gång invigs Nässjös första wifi hotspot. Kommunalråd Anders Karlsson (C) berättar att detta är en del i ambitionen att skapa en modern infrastruktur och göra Nässjö kommun till en
e-kommun med hög tillgänglighet och service.

− Vi är bland de första städerna i Sverige som tar initiativ till trådlöst internet i vår stadsmiljö, säger Anders Karlsson. Om satsningen faller väl ut har den tekniska lösning vi valt tillsammans med Citynätet i Nässjö AB stora möjligheter att byggas ut, för att erbjuda fri surf på fler platser i kommunen där många människor är i rörelse, fortsätter Karlsson.

Citynätet i Nässjö AB är samarbetspartner. Bredband2 sponsrar internettrafiken.

− Från Citynätets sida är vi mycket glada över att ha kunnat medverka i denna satsning, säger företagets VD Tony Hadarsson.

Den fria surfzon som nu invigs täcker Stortorget samt delar av gågatan i Nässjö stad. Utvecklingschef Stina Granberg understryker att satsningen är mycket viktig för en kommun och en stad som vill vara attraktiv och helst växa.

− Den infrastruktur vi erbjuder våra invånare och besökare måste vara modern. Gratis och publikt wifi i parker, på torg och i andra offentliga miljöer är en framtidsinriktad infrastruktursatsning som skapar nya mötesplatser vilket också främjar handel och turism, säger Stina Granberg.

Hur gör jag då för att kunna surfa när jag sitter och äter min glass på Stortorgets bänkar?

− Själva idén är att det ska vara enkelt, klargör Anders Karlsson. Besök Stortorget, leta upp det fria wifit (CNN-bredband2) i din dator, läsplatta eller smartphone - och anslut med det användarnamn och lösenord som du kan få del av hos ett flertal av verksamheterna runt Stortorget.  

Länk till information med karta finns på denna sida.

Ytterligare frågor? Kontakta  

Anna Kim-Andersson, kommunikationsansvarig, Nässjö kommun

Tel: 0380-51 72 49, e-post: anna.kim-andersson@nassjo.se