Kontakta oss
frågor, felanmälan
Sök evenemang
i Nässjö kommun
toggle right column

Startsida / Specialsidor / Pressrum / Pressmeddelanden / Pressinbjudan: Vår framtida stad

Pressinbjudan: Vår framtida stad

2013-06-24

Skyltar på stan ska få Nässjöborna att vara med och tycka till. Nässjö kommun söker nya annorlunda sätt för att få fler att engagera sig i hur Nässjö stad ska se ut i framtiden. Var med och se när skyltarna sätts upp. Den 24 juni kl 13.00 bjuder vi in massmedia att komma och vara med när vi sätter upp en av skyltarna på Myggans plats i Nässjö.

Under 2013 arbetar Nässjö kommun med en ny fördjupad översiktsplan för Nässjö stad, ny vision för stadskärnan och en ny gång- och cykelvägsplan. Som hjälp i arbetet vill vi veta vad de som bor i, arbetar i eller besöker Nässjö stad tycker.

- Vi hoppas att skyltarna ska få människor nyfikna så att de går in på hemsidan, säger Åsa Lindblom, planarkitekt i Nässjö kommun. På hemsidan hoppas vi få mycket synpunkter om var det behövs en ny cykelbana, var vi borde bygga nya bostäder eller om hur Myggans plats blir lite mysigare.

På de skyltar som nu sätts upp finns en hemsideadress www.nassjo.se/framtidastad. På den hemsidan finns möjlighet att lämna synpunkter men det går även bra att lämna synpunkter i den synpunktslåda som finns uppsatt på medborgarkontoret.

- Vi kommer ha flera olika aktiviteter under året för att få Nässjöborna att vara med och tycka till om hur Nässjö ska utvecklas, avslutar Åsa Lindblom.

För mer information

Åsa Lindblom, planarkitekt Nässjö kommun, asa.lindblom@nassjo.se eller 070-264 99 18