Kontakta oss
frågor, felanmälan
Sök evenemang
i Nässjö kommun
toggle right column

Startsida / Specialsidor / Pressrum / Pressmeddelanden / Projektet En halv miljon idéer fortsätter

Projektet En halv miljon idéer fortsätter

2017-04-03

Nu fortsätter projektet ”En halv miljon idéer” i kommunens södra delar; Fredriksdal, Grimstorp, Stensjön och Sandsjöfors med omnejd. Till varje område finns det 500 000 kronor avsatta till förbättringar av den fysiska miljön. 

Vad dessa förbättringar innebär bestämmer de boende själva. Stora som små kan vara med och påverka vad de vill se för utveckling i sitt närområde. Detta görs genom att man först lämnar in idéer till kommunen och sedan deltar i en omröstning av de förslag som lämnats. 

Under 2016 har boende Äng, Solberga och Ormaryd lämnat in idéer och sedan röstat om vilka idéer de helst vill se förverkligas. Det har varit ett otroligt engagemang och många av idéerna rörde fysiska aktiviteter och utveckling av mötesplatser. Efter succén i kommunens norra delar är förhoppningen nu en minst lika rolig och idérik omgång i de södra delarna. Förväntningarna är att många tar chansen att vara med och påverka sitt närområde, och att projektet leder till idéutbyte mellan föreningar och privatpersoner, unga som gamla.
Idéinlämningen startar den 3 april och pågår fram till början av juni. Alla boende i områdena kan lämna sina idéer via projektet hemsida eller under en av kommunens idékvällar där det också finns möjlighet att diskutera olika förslag med grannar och bekanta.

- Sandsjöfors 3 april kl.18 vid Sandsjöforshallen

- Stensjön 4 april kl.19 vid Missionshuset

- Grimstorp 18 april kl.19 vid Träffpunkten 2

- Fredriksdal 20 april kl.18 vid missionskyrkan 

 

Kontakt

Jennifer Cronborn, projektledare 0380-51 83 03, jennifer.cronborn@nassjo.se

Mer information: blogg.nassjo.se/medborgarbudget