Kontakta oss
frågor, felanmälan
Sök evenemang
i Nässjö kommun
toggle right column

Startsida / Specialsidor / Pressrum / Pressmeddelanden / ROA gör väggmålning i Nässjö

ROA gör väggmålning i Nässjö

2014-08-06

Skyliften är på plats och väggen är rengjord. Den belgiske konstnären ROA är nu (den 6 och 7 augusti) i Nässjö för att göra en permanent väggmålning.

ROA har under de senaste tio åren kommit att etablera sig som en av världens främsta Street Art-konstnärer med verk i New York, London, Berlin, Johannesburg m.fl. ROA:s återkommande motiv är svart-vita målningar av djur som samspelar med den urbana miljö i vilka de är avbildade. Många av hans målningar har kommit att bli ikoniska motiv som syns på vykort, filmer och musikvideor (exempelvis REM:s video Überlin).

Väggmålningen i Nässjö beräknas bli klar under torsdagen den 7 augusti, innan ROA tar farväl av Nässjö, för att sedan direkt åka vidare till São Paulo, Brasilien.

Nässjö har en karakteristisk urban stadsbild med bland annat många brandväggar. Ur denna miljö har det genom åren växt fram en tradition av att göra stora väggmålningar, av till exempel studenter från Sörängens Folkhögskola och Akos Sollar. Denna tradition förvaltar och utvecklar Nässjö nu vidare genom den nya väggmålning av ROA. Verket skapas som en del av Nässjö stads 100-årsjubileum.

− Jag hoppas även att verket ska fungera som en invit för nya framtida offentliga väggmålningar, säger Lennart Alves, intendent, Nässjö Konsthall.

Den officiella invigningen av verket i Nässjö sker söndagen den 31 augusti kl. 13.00. I samband med invigningen anordnas det ett seminarium på Nässjö Konsthall om samtidskonst och konst i offentliga miljöer. Detta seminarium anordnas i samarbete med Skådebanan i Jönköpings Län och Sveriges Konstföreningar.

Invigningen och seminariet är en del av Nässjö stads 100-årsfirande under Kalasveckan den 30 augusti–7 september. Läs mer om 100-årsjubileet på http://www.nassjo.se/Specialsidor/Aktuella-projekt/Naessjoe-stad-100-aar

MER INFORMATION

För bokning av intervju med ROA den 6 eller 7 augusti, för övrig information samt pressbilder kontakta:

Lennart Alves, intendent, Nässjö Konsthall

Tel. 0380-51 82 45, e-post: lennart.alves@nassjo.se