Kontakta oss
frågor, felanmälan
Sök evenemang
i Nässjö kommun
toggle right column

Startsida / Specialsidor / Pressrum / Pressmeddelanden / Vad tycker och tänker ungdomar om sin vardag?

Vad tycker och tänker ungdomar om sin vardag?

2014-10-03

Nässjö är en av landets 24 kommuner som genomför LUPP i år. De övriga är Bengtsfors, Boden, Borås, Burlöv, Dals-Ed, Falun, Gagnef, Hedemora, Hylte, Karlstad, Landskrona, Ludvika, Luleå, Lycksele, Motala, Sotenäs, Sölvesborg, Tanum, Tingsryd, Uppvidinge, Östhammar, Övertorneå samt Trollhättans stad.

 ­− För att kommuner ska kunna fatta bra beslut är det viktigt med kunskap om hur unga i kommunen har det och vad de tänker om sin tillvaro. Det är naturligtvis unga själva som bäst vet vad de vill. Nu har Nässjö kommun valt att för tredje gången använda sig av ungdomsenkäten Lupp (Lokal uppföljning av ungdomspolitiken), för att ta reda på det, berättar Niclas Nordström, utredare på kommunledningskontoret, Nässjö kommun.

LUPP är framtagen av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor och genomförs parallellt i de 24 kommunerna under hösten. Frågorna handlar bland annat om synen på inflytande och demokrati, trivsel i skolan, fritidsaktiviteter, arbete, hälsa och framtidsplaner. Är unga trygga eller rädda att utsättas för brott, intresserade av att starta eget företag eller funderar de på att flytta från kommunen.

Det är under veckorna 41 och 42 (6-17 oktober) som undersökningen kommer att genomföras av ungdomar i årskurs 8 och i årskurs 2 på gymnasiet.

Resultatet från undersökningen kommer att sammaställas i en rapport. Rapporten kommer att tas fram i samarbete med representanter från elevråden. När rapporten är klar kommer den att ligga till grund för en ungdomsdialogdag där kommunanställda, förtroendevalda och ungdomar har möjlighet att diskutera kring resultatet i undersökningen.

Mer information:

För mer information om genomförandet i Nässjö kommun kontakta

Niclas Nordström, tel: 0380-51 84 03 eller

e-post: niclas.nordstrom@nassjo.se

För mer information om Lupp och/eller Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor:

http://www.mucf.se/lupp