Kontakta oss
frågor, felanmälan
Sök evenemang
i Nässjö kommun
toggle right column

Startsida / Specialsidor / Pressrum / Pressmeddelanden / Vad vill du bli när du blir stor?

Vad vill du bli när du blir stor?

2014-02-26

Torsdagen den 27 och fredagen den 28 februari slår Nässjö kommun upp portarna till en jobbmässa för högstadie- och gymnasieelever. Under två dagar kommer kommunens elever att besöka mässan, vars syfte är att ge information och inspiration till framtida yrkesval. Lördagen den 1 mars är mässan öppen även för allmänheten.

Mässan, som går av stapeln i Kulturhuset Pigalle, är en del av satsningen Jobba här! som är ett projekt för att utveckla Nässjö kommun som attraktiv arbetsgivare.

- Vi ser ett behov av att kompetenssäkra organisationen inför framtiden eftersom vi har stora pensionsavgångar inom de närmaste tio åren, totalt kommer över 420 000 jobb att behöva tillsättas i välfärdssektorn i Sverige, berättar Viktor Dahl som är projektledare för Jobba här!

- Vi vill också lyfta fram kommunen som arbetsgivare, där våra jobb måste ses som attraktiva även i framtiden, fortsätter han. Omvärlden förändras i en allt snabbare takt och vi i Nässjö kommun tänker vara med och konkurrera om framtidens kompetens. Detta är bakgrunden till att vi ger skoleleverna möjligheten att under två dagar besöka mässan.

Detta är andra gången som Nässjö kommun arrangerar en jobbmässa. År 2012 var mässan vänd mot kommunens egna anställda.

- Den gången skapade vi en intern mötesplats och mässan blev mycket uppskattad av våra medarbetare. Nu vill vi ta chansen och visa upp oss även externt - och berätta mer om våra yrken och hur det är att jobba här!

- Årets jobbmässa är ett unikt tillfälle för både elever och allmänheten att komma och träffa oss som jobbar i Nässjö kommun, få inspiration, ställa frågor, fika och förhoppningsvis också ha lite roligt! säger Viktor Dahl.

Eleverna har fått information via sina skolor om mässan och öppettider. På lördag är mässan öppen för allmänheten kl. 9.00-15.00.

Mer information:

Läs mer om jobbmässan och Jobba här! på www.nassjo.se/jobbahar

I sociala medier använder vi  #jobbahar  #Nässjökommun

 

Kontakt:

Viktor Dahl, personalutvecklare Tel: 0380-51 80 06, e-post: viktor.dahl@nassjo.se