Kontakta oss
frågor, felanmälan
Sök evenemang
i Nässjö kommun
toggle right column

Så undviker du fallolyckor

Bild

Under de senaste åren har antalet fallolyckor bland äldre ökat. Ofta leder en fallolycka i hemmet till lidande för personen som drabbas och ibland kan ett fall leda till allvarliga skador. Därför pågår ett förebyggande arbete för att minska risken för att drabbas av en fallskada.

Arbetet med att förebygga fall och fallskador pågår på alla nivåer i hela Jönköpings län. Inom vården i både kommuner och landsting krävs mindre resurser för att förebygga än att behandla och vårda. Enkla åtgärder sparar både lidande och resurser.

Här nedan kan du ladda ner en broschyr som visar hur du med tio små förändringar i ditt hem kan minska risken för fallolyckor.

Ladda ner

Bild

Så undviker du fallolyckor

En broschyr med 10 enkla tips om hur du får ett säkrare hem.

Länkar till mer information

 

Region Jönköpings län

Här hittar du mer information om hur Region Jönköpings län jobbar med att förebygga fallolyckor. Här kan du också ladda ner mer material om hur du själv kan minska risken för att råka ut för en fallolycka.

Läs mer >>

 

 

Skyddsnätet

Skyddsnätet drivs av Räddningsverket tillsammans med över 20 myndigheter och organisationer som vill göra det enklare att leva tryggt och säkert. Här hittar du mer information om fallolyckor och hur du undviker dem – både i hemmet och utomhus.

Läs mer >>

Fixar-Affe

Fixar-Affe är en service till äldre och funktionshindrade som har svårt att utföra vissa sysslor i hemmet utan hjälp. Affe har med sig verktyg och en stege, men eventuellt materiel för du stå för själv.

Läs mer och boka tid hos Affe >>