Kontakta oss
frågor, felanmälan
Sök evenemang
i Nässjö kommun
toggle right column

Startsida / Kommuninvånare / Sport och fritid / Sportutbud / Sport- och friluftsområde

Sport- och friluftsområde

 

Bild

Lövhult

Vare sig du är en hängiven sportentusiast eller "bara" en vanlig motionär är Lövhults friluftsområde en sann pärla. Också för dig som bara vill lufsa i skogen för att leta efter bär och svamp är Lövhult ett säkert kort. Vår, sommar, höst eller vinter - alla årstiderna har sin charm och erbjuder olika möjligheter i området.

Det är inte bara bygdens föreningar och Nässjöbor som dras till Lövhult. Vintertid har vi, tack vare vår höga höjd över havet, ofta snö, vilket lockar skidentusiaster från både när och fjärran. Och så fort kung Bore tillåter har vi preparerade spår. Blir det bara några minusgrader startar snökanonen som hjälper till att fylla på snötäcket.

I Lövhult har ett antal större skidtävlingar arrangerats. 2003 gick Skid-SM med jaktstart av stapeln här. Även vintern 1996 var Lövhult plats för denna tävling då 25 000 åskådare såg landets skidelit susa förbi i spåren. Visst är det trevligt med fest, stoj och stim lite då och då. Men till vardags bjuder Lövhult ett betydligt stillsammare tempo. Även om området besöks av 25 000 personer varje år blir det sällan trångt här. På uppmärkta naturslingor och belysta motionsspår kan du vandra/jogga/skida ganska långa sträckor med endast den småländska naturen som sällskap.

Kontaktuppgifter

Vill du veta mer om Lövhult är du välkommen att ringa 0380-51 82 03. Friluftsområdet ligger fem kilometer utanför Nässjö, ett stenkast från riksväg 40 mot Eksjö.

Se karta >>