Kontakta oss
frågor, felanmälan
Sök evenemang
i Nässjö kommun
toggle right column

Lövhult under sommaren

Lövhult vägvisare

Sommarhalvåret visar sig Lövhult oftast från sin allra soligaste sida. Många beger sig till Lövhult för en kvällspromenad eller en joggingtur. Motionsgården är utgångspunkten för de flesta spåren och slingorna i området. Här startar bl a de belysta 3, 5 och 10 km (ej belyst) långa motionsspåren. Det finns även ett asfalterat spår, 5 km långt, lämpligt för såväl rullstols- som rullskidåkaren. Allt oftare ses också inlinesåkaren svischa förbi här. Cykelentusiasten trampar iväg på den asfalterade cykelbanan som går från centrala Nässjö, via Sörängsrondellen ut till området.

Lövhult lämpar sig väl även till familjeutflykten. Alldeles i närheten av asfaltbanan finns en permanent grillplats med tak som kan bokas hos vaktmästaren på tel. 0380-51 82 03. Och när barnen tröttnat på grillad korv kan ni gå iväg för att hälsa på fåren.

Vandringsleden Höglandsleden passerar Lövhult i en av sina sträckningar (leden från Hook vidare mot Eksjö). Packa ryggsäcken för en dagstur och passa på att uppleva mer av den småländska naturen med alla sina skiftningar: från djup, mörk skog till öppen ängs- och hagmark.