Vad är en seniorlägenhet?

En seniorlägenhet är i princip samma sak som ett ”vanligt” boende. Om du behöver hemtjänst, trygghetslarm eller någon annan sorts hjälp ansöker du om det hos kommunens biståndshandläggare, precis som du skulle ha gjort om du bodde i ett eget hus eller hos någon annan hyresvärd. Behöver du sjukvård vänder du dig till din vårdcentral eller en distriktssköterska.

Hur fungerar kön?

Det finns egentligen bara ett krav du ska uppfylla för att få ställa dig i kö till en seniorlägenhet - du måste ha fyllt 70 år. Om du vill flytta in tillsammans med din make/maka/sambo räcker det om en av er har fyllt 70 år. När du ställer dig i kö är det bra om du meddelar om du har några speciella önskemål, till exempel om du vill ha en etta eller en tvåa, eller om du vill ha balkong.

Du kan tacka nej två gånger och ändå behålla din plats i kön. Tredje gången du tackar nej hamnar du sist i kön. Kön till kommunens seniorlägenheter sköts av de lokala medborgarkontoren.

Kontaktuppgifter

Vill du ställa dig i kö eller beställa en extra nyckel? Kontakta ditt medborgarkontor.

  • Medborgarkontoret i Nässjö. tel. 0380-51 80 00
  • Medborgarkontoret i Anneberg, tel. 0380-51 77 14
  • Medborgarkontoret i Bodafors, tel. 0380-51 81 00
  • Medborgarkontoret i Forserum, tel. 0380-51 76 22
  • Medborgarkontoret i Malmbäck, tel. 0380-51 75 12

Vill du göra en felanmälan kontaktar du tekniska serviceförvaltningen på tel. 0380-51 80 97.

Fler kontaktuppgifter hittar du på sidorna för respektive seniorlägenheter. i menyn till vänster.

Seniorlägenheter hos Linden

Kommunala bostadsbolaget Linden har också seniorlägenheter (på Sturegatan 30). För mer information om de seniorlägenheterna, kontakta Linden.