Kontakta oss
frågor, felanmälan
Sök evenemang
i Nässjö kommun
toggle right column

Norråsaskolan

Bild

Norråsaskolan (årskurs 7-9) är skolan mitt i Nässjö och mitt i världen. Här tränar våra elever viktiga förmågor för framtiden - att arbeta och leva tillsammans i ett mångkulturellt samhälle.

På Norråsaskolan är det viktigt att eleverna lyckas, i en miljö som präglas av trygghet. Vi arbetar hälsofrämjande och eleverna undervisas av utbildade och engagerade pedagoger. Norråsaskolans elever ska mötas med respekt och de ska visa respekt för sin omgivning.

Eleverna har intressanta temadagar varje år. Några exempel är natur och kultur i Skurugata och Hult samt kultur- och studiebesök i Stockholm. "Elevens val" är väl utbyggt och tyngdpunkten ligger på idrott och hälsa. Skolans trygghetsarbete är väl inarbetat. Det finns även en internationell klass för nyanlända elever.

Bild

Puls för lärande och hälsa

Norråsaskolan deltar i en praktiknära forskningsstudie i samarbete mellan FoUrum utbildning, Kommunal utveckling, Jönköpings län och Högskolan i Halmstad. Skolor från åtta kommuner i länet deltar i studien: Aneby, Eksjö, Gislaved, Habo, Nässjö, Mullsjö, Tranås och Vaggeryd. Samtliga åtta kommuner har infört eller kommer att införa pulshöjande fysisk aktivitet på schemat för elever på mellan- och/eller högstadiet (i någon/några skolor per kommun) utöver ämnet Idrott och hälsa. Den pulshöjande aktiviteten (20 minuter i pulszonen) sker tre gånger per vecka de dagar då eleverna inte har det ordinarie ämnet Idrott och hälsa. Det innebär att eleverna får daglig fysisk aktivitet på schemat. På Norråsaskolan deltar alla klasser i åk 7 och 2 klasser i åk 8 i denna forskningsstudie. Klicka på länken för att läsa mer om det forskningsprojekt Norråsaskolan deltar i.

Norråsaskolans Pulsprojekt

Bild

 

I ett strålande väder hade vi äran att under den första skoldagen på ett nytt läsår (2017-2018) dela ut ett stipendie till 3 elever som gick ut Norråsaskolan i våras. Det är Karin O Lars Axeheims stipendiefond som främjar goda insatser för ungdomar inom grundskolan. Priset gick till Jesper Malmborg, Eira Malmkvist & Steffie Beriteka.

Motiveringen löd: Genom sitt arbete som kamratstödjare vid Norråsaskolan har ni på ett förtjänstfullt sätt engagerat er förebyggande vid arbetet angående ungdomars vanor och farorna som finns på nätet.

Tidsenlig personal när skolan arbetade med hur en vanlig skoldag kunde se år 1915.

Bild

 På Norråsaskolan går det nästan 500 elever. 

Foto: Norråsaskolan

Norråsaskolan är belägen i centrala Nässjö, bara ett stenkast från Nässjö Kyrka och Hembygdsparken.

Foto: Nässjö kommun

Norråsaskolan är en skola där eleverna trivs. På bilden är det idrottsdag på Skogsvallen.