Kontakta oss
frågor, felanmälan
Sök evenemang
i Nässjö kommun
toggle right column

Startsida / Kommuninvånare / Barn och utbildning / Förskolor / Uteavdelning öppnar i Nässjö

Uteavdelning öppnar i Nässjö

Nu finns det möjlighet att ansöka om en plats på den nya uteavdelningen som öppnar i augusti 2017. Uteavdelningen är placerad på Åkers förskola men är till för alla barn i Nässjö kommun i åldrarna 4 - 5 år.

Bild

Uteavdelningen kommer ligga i det inhägnade skogsområdet som finns i anslutning till Åkers förskola. Det ska också byggas en mindre paviljong med gemensamma utrymmen där barnen kan krypa in för avkoppling, läsning och pyssel. Det kommer även finnas egna toaletter och torkskåp på området.

Hur gör jag för att anmäla mitt barn till uteavdelningen?

För att bli erbjuden en plats på uteavdelningen måste du som vårdnadshavare göra ett aktivt val. Om ditt barn redan går på en förskola i Nässjö kommun ansöker du om byte av förskoleplats. Om ditt barn inte är inskriven på någon förskola lämnar du in en ny ansökan.

Om du är intresserad av att placera ditt barn på uteavdelningen eller vill veta mer kan du kontakta Birgitta Beckius, tf. förskolechef på Åkers förskola.

Telefon: 0380-51 72 94, E-post: Birgitta.Beckius@nassjo.se

Mer information om Åkers förskola

Hur kan en dag på uteavdelningen se ut?

Barnen som börjar sin dag före frukost lämnas inne på Åkers förskola. Efter frukosten börjar verksamheten på uteavdelningen. Verksamheten är till största del planerad att hållas utomhus med mycket lek och rörelse under hela dagen. Lunch och mellanmål äter vi ute i våra matkåsor.

Fördelar med uteavdelning

Mycket utevistelse är bra för alla barn. Frisk luft och naturlig rörelse i kuperad terräng är några av fördelarna med uteavdelningen. Gott om frisk luft och begränsad ljudvolym gör också att utemiljön passar bra för barn som är extra känsliga för t.ex. infektioner och höga ljud.