Kontakta oss
frågor, felanmälan
Sök evenemang
i Nässjö kommun
toggle right column

Startsida / Specialsidor / Lediga jobb / Feriepraktik på sommaren

Feriepraktik i Nässjö kommun

Snart dags att söka till sommarens feriepraktik

Snart öppnar anmälan för 2018 års feriepraktik.

Anmälan är öppen mellan 1 och 31 mars.

Vid frågor är du välkommen att maila feriepraktik@nassjo.se

Nedan ser ni bilder från sommaren 2017.

Bild

  

Bild

   

Bild

Vid kommunens äldrehem... 

...jobbar bland annat Björn Borgenstrand och Hanna Andersson med att aktivera de boende med olika aktiviteter. Här ses bland annat Britta och Maj-Britt instruera ungdomarna i servering från rätt sida när det bjuds till kaffe o kaka. Agne testar sina chanser i att vinna i sällskapsspel. Rut tipsar om ett och annat vid bakning i köket. Uteaktiviteter som erbjuds är bland annat promenader, att cykla  De boende uppskattar ungdomarna och den tid de är på sommaren. 

Bild

Bild

 

Bild

 

Bild

I Pigallesalen i Kulturhuset Pigalle...

...har sexton ungdomar förberett sig i att bli egna företagare. Instruktör Drazen Crnoja från UngDrive! har drillat ungdomarna hårt gällande lagar och tillstånd. Killen med kameran, Arman Bagdsaryan ska tillsammans med sin kompis Hamzeh Idris driva företag med hemsidan WIIB production och erbjuda fotograferingstjänster. 

Bild

Bild

   

Bild

   

Bild

Bild

Linnéa Bäckmark från företaget Femy ska tillsammans med sina kompisar Moa Winnfalk, Sofia Sigurdsson och Kaltrina Hyseni sälja armband via hemsida till förmån för feminism och verka för att engagera medborgare i feministiska frågor.

Fatima Ahmed, Steffie Beriteka och Maureen Ntihabose ska driva företaget Mat för kärlek med egen Facebook-sida.

Tjejerna Rula Al-lulu, Rufitana Zerisenai och Saja Zuod, som här syns framför sin dator fixandes med hemsidan, ska baka och erbjuda tjänsten att fixa barnkalas under företagsnamnet X&O.

Bild

Bild

    

Bild

  

Bild

I lokalerna på Brinell...

...hjälps feriepraktiserande ungdomarna Deqa Mohamed och Hampus Heynemann åt med att bära ut och in klassrumsmöbler inför storstädning av gymnasielokalerna. I högstadielokalerna håller Johan Rumar Karlquist till och här ovan ses han bära stolar.

Bild

  

Bild

  

Bild

Vid förskolan Hultet... 

...trivs Amirarsalan Bikzada och Emma Svensson om dagarna med att trösta barn och spela sällskapsspel med mera. Personalen berömmer ungdomarna och tycker de är en fantastisk tillgång.