Öppna sök Stäng sök Sök
Öppna Meny Stäng meny Meny

Restaurang och livsmedel

Vill du möta en värld full av smaker, färger, former och dofter? Här erbjuder vi ett omväxlande och praktiskt program för dig som vill utveckla dina kunskaper inom matlagning, service och entreprenörskap.

Arbetslivskontakt

I utbildningen får du lära dig om restaurangbranschens olika delar, matlagning, servering, måltiden som helhet, försäljning, service, hygien, näringslära, specialkoster och alkoholservering. Du får också möjlighet att utveckla din förmåga att bemöta kunder och ge service. Arbetsplatsförlagt lärande (APL) ingår.

Yrkesinriktningar

  • Bagare och konditor
  • Kock

Förkunskaper

Svenska/svenska som andraspråk från grundskolan eller grundläggande nivå eller motsvarande kunskaper.

Utbildningsupplägg

3 terminer heltidsstudier, lärarledd

Ansökan

Se studiestarter och ansökningsperioder här.
Ansökan Komvux

Utbildningsinnehåll



Kurser med inriktning Bageri & konditori

Poäng

Bageri 1

100 p

Bageri 2

200 p

Bageri 3

100 p

Branschkunskap inom restaurang

100 p

Choklad och konfektyr

100 p

Hygien

100 p

Konditori 1

100 p

Konditori 2

200 p

Konditori 3

100 p

Livsmedels- och näringskunskap

100 p

Service och bemötande

100 p


Totalt

1300 poäng



Kurser med inriktning Kock

Poäng

Branschkunskap inom restaurang

100 p

Hygien

100 p

Livsmedels- och näringskunskap

100 p

Mat - specialisering

100 p

Matlagning 1

100 p

Matlagning 2

200 p

Matlagning 3

200 p

Matlagning 4

200 p

Service och bemötande

100 p

Specialkost

100 p


Totalt
1300 poäng



Aktuellt

Kontakt

Expandera Minimera

Komvux grund- och gymnasienivå

Telefontider
Studie- och yrkesvägledare:
0380-51 72 69
Måndag och onsdag kl. 13-15
Tisdag och torsdag kl. 10-12

Administratör SFI:
0380-51 72 61

Administratör Komvux:
0380-51 72 50
0380-51 72 74

Receptionstider
Måndag och torsdag kl. 13-15
Tisdag kl. 10-12

Besöksadress:
Komvux och SFI reception finns på Rådhusgatan 20 i Nässjö
larcenter@nassjo.se


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.