Restaurang och livsmedel
Vill du möta en värld full av smaker, färger, former och dofter? Här erbjuder vi ett omväxlande och praktiskt program för dig som vill utveckla dina kunskaper inom matlagning, service och entreprenörskap.
Arbetslivskontakt
I utbildningen får du lära dig om restaurangbranschens olika delar, matlagning, servering, måltiden som helhet, försäljning, service, hygien, näringslära, specialkoster och alkoholservering. Du får också möjlighet att utveckla din förmåga att bemöta kunder och ge service. Arbetsplatsförlagt lärande (APL) ingår.
Yrkesinriktningar
- Bagare och konditor
- Kock
Förkunskaper
Svenska/svenska som andraspråk från grundskolan eller grundläggande nivå eller motsvarande kunskaper.
Utbildningsupplägg
3 terminer heltidsstudier, lärarledd
Ansökan
Se studiestarter och ansökningsperioder här.
Ansökan Komvux
Kurser med inriktning Bageri & konditori | Poäng |
Bageri 1 | 100 p |
Bageri 2 | 200 p |
Bageri 3 | 100 p |
Branschkunskap inom restaurang | 100 p |
Choklad och konfektyr | 100 p |
Hygien | 100 p |
Konditori 1 | 100 p |
Konditori 2 | 200 p |
Konditori 3 | 100 p |
Livsmedels- och näringskunskap | 100 p |
Service och bemötande | 100 p |
Totalt 1300 poäng | |
Kurser med inriktning Kock | Poäng |
Branschkunskap inom restaurang | 100 p |
Hygien | 100 p |
Livsmedels- och näringskunskap | 100 p |
Mat - specialisering | 100 p |
Matlagning 1 | 100 p |
Matlagning 2 | 200 p |
Matlagning 3 | 200 p |
Matlagning 4 | 200 p |
Service och bemötande | 100 p |
Specialkost | 100 p |
Totalt | |
Aktuellt
Kontakt
Komvux grund- och gymnasienivå
Telefontider
Studie- och yrkesvägledare:
0380-51 72 69
Måndag och onsdag kl. 13-15
Tisdag och torsdag kl. 10-12
Administratör SFI:
0380-51 72 61
Administratör Komvux:
0380-51 72 50
0380-51 72 74
Receptionstider
Måndag och torsdag kl. 13-15
Tisdag kl. 10-12
Besöksadress:
Komvux och SFI reception finns på Rådhusgatan 20 i Nässjö
larcenter@nassjo.se