Meny äldreomsorg

Här hittar du menyer för Nässjö kommuns äldreboenden. Restaurangerna är också öppna för anhöriga och allmänhet. 

Välj äldreboende för att visa respektive meny.

Här hittar du menyn för Björkliden. Klicka på veckonumret för utskriftsvänlig version.

  • Vecka 42


    MÅNDAG: Lunch: Kycklinggryta Ajvar med pasta
    Alternativ: Quinoalasagne
    Efterrätt: Kaka
    TISDAG: Lunch: Dragondoftande fiskgratäng med potatismos
    Alternativ: Gratinerad korv med potatismos
    Efterrätt: Fruktkräm
    ONSDAG: Lunch: Biff Lindström med brunsås och kokt potatis
    Alternativ: Grönsaksbiffar med brunsås och kokt potatis
    Efterrätt: Färsk frukt
    TORSDAG: Lunch: OFFENTLIGA MÅLTIDENS DAG-Mustig gulasch på vildsvinsfärs, serveras med potatis och yoghurtklick
    Alternativ:
    Efterrätt: Äppelkompott med vaniljgrädde
    FREDAG: Lunch: Kotlettrad med varm örtsås och kokt potatis
    Alternativ: Ost och skinkpaj
    Efterrätt: Nyponsoppa
    LÖRDAG: Lunch: Isterband med persiljesås och kokt potatis
    Efterrätt: Pannacotta
    SÖNDAG: Lunch: Apelsinkyckling med ris/potatis
    Efterrätt: Mandeltårta med grädde

  • Vecka 43


    MÅNDAG: Lunch: Blomkål med skinksås och stekt potatis
    Alternativ: Chili sin carne med bulgur
    Efterrätt: Päronkräm
    TISDAG: Lunch: Stekt strömming med potatismos
    Alternativ: Tacodoftande potatisgratäng
    Efterrätt: Glass
    ONSDAG: Lunch: Kalops med kokt potatis
    Alternativ: Potatismos med grönsaksbiffar
    Efterrätt: Ris á lá Malta med jordgubbssås
    TORSDAG: Lunch: Gyllene kycklingsoppa med mjuk ostsmörgås
    Alternativ: Dillfiskgratäng och kokt potatis
    Efterrätt: Drottningpaj med vaniljsås
    FREDAG: Lunch: Kåldolmar med brunsås och kokt potatis
    Alternativ: Italiensk krämig tomatlasagne
    Efterrätt: Krusbärskräm
    LÖRDAG: Lunch: Sprödbakad fisk med gräddfilssås och kokt potatis
    Efterrätt: Fruktsallad med grädde
    SÖNDAG: Lunch: Fläskkarré Provencale med gräddsås och kokt potatis
    Efterrätt: Cheesecake

  • Vecka 44


    MÅNDAG: Lunch: Spaghetti och köttfärssås
    Alternativ: Rotfruktpytt i panna med stekt ägg
    Efterrätt: Jordgubbssoppa
    TISDAG: Lunch: Gratinerad falukorv med potatismos
    Alternativ: Panerad fisk med potatismos
    Efterrätt: Aprikoser med grädde
    ONSDAG: Lunch: Kokt fisk med pepparrotssås och kokt potatis
    Alternativ: Pastapanna
    Efterrätt: Hallonkräm
    TORSDAG: Lunch: Kålsoppa med frikadeller och mjuk ostsmörgås
    Alternativ: Färsbiff med brunsås och stekt potatis
    Efterrätt: Bärkaka med grädde
    FREDAG: Lunch: Biff stroganoff med ris/potatis
    Alternativ: Kycklinggryta med ris
    Efterrätt: Färsk frukt
    LÖRDAG: Lunch: Herrgårdskyckling med klyftpotatis
    Efterrätt: Vit chokladmousse
    SÖNDAG: Lunch: Ugnsstekt lax med dillmajonnäs och kokt potatis
    Efterrätt: Äppelcrepes med vaniljgrädde

För mer information och öppettider,

Här hittar du menyn för Malmåkra. Klicka på veckonumret för utskriftsvänlig version.

  • Vecka 42


    MÅNDAG: Lunch: Kycklinggryta med Ajvar, pasta och grönsaker
    Alternativ: Italiensk ostsoppa med ostsmörgås
    Efterrätt: Kaka
    TISDAG: Lunch: Dragonfisk, potatismos och grönsaker
    Alternativ: Drumsticks, honungssås och kokt potatis, grönsak
    Efterrätt: Hemkokt fruktkräm
    ONSDAG: Lunch: Hemlagad Biff Lindström, gräddsås, potatis och grönsaker
    Alternativ: Korv stroganoff, bulgur och grönsaker
    Efterrätt: Färsk frukt
    TORSDAG: Lunch: OFFENTLIGA MÅLTIDENS DAG-Mustig gulasch på vildsvinsfärs, serveras med potatis och yoghurtklick
    Alternativ:
    Efterrätt: Äppelkompott med vaniljgrädde
    FREDAG: Lunch: Fläskkotlett, varm örtsås, potatis och grönsaker
    Alternativ: Chicken nugget, sötsur sås, ris och grönsaker
    Efterrätt: Nyponsoppa
    LÖRDAG: Lunch: Isterband, persiljesås, potatis och grönsaker
    Efterrätt: Pannacotta och bär
    SÖNDAG: Lunch: Apelsinkyckling, ris/potatis och grönsaker
    Efterrätt: Mandeltårta

  • Vecka 41


    MÅNDAG: Lunch: Stekt fläsk, löksås och potatis, grönsak
    Alternativ: Potatisbullar, blodpudding och grönsak
    Efterrätt: Körsbärssoppa
    TISDAG: Lunch: Sprödbakad fisk, stuvad spenat, stekt potatis och grönsak
    Alternativ: Nötbringa, pepparrotsås och potatis, grönsak
    Efterrätt: Chokladmousse
    ONSDAG: Lunch: Kålpudding, gräddsås och kokt potatis, grönsak
    Alternativ: Solgul höstsoppa med rotfrukter, ostsmörgås
    Efterrätt: Kaka
    TORSDAG: Lunch: Cowboysoppa, soppbulle m ost
    Alternativ: Färsrätt, gräddsås, potatis och grönsak
    Efterrätt: Blåbärspaj och vaniljsås
    FREDAG: Lunch: Grönpepparkyckling, potatisgratäng och grönsak
    Alternativ: Pasta paprigano och grönsak
    Efterrätt: Hemkokt bärkräm
    LÖRDAG: Lunch: Mandelfisk, dillsås, potatis och grönsak
    Efterrätt: Persika och grädde
    SÖNDAG: Lunch: Porterstek, gräddsås och kokt potatis, grönsak
    Efterrätt: Hovdessert

  • Vecka 43


    MÅNDAG: Lunch: Skinksås och blomkål, stekt potatis och grönsak
    Alternativ: Potatis och korvlåda
    Efterrätt: Päronkräm
    TISDAG: Lunch: Stekt strömming och potatismos, grönsak
    Alternativ: Köttgryta och kokt potatis, grönsak
    Efterrätt: Glass
    ONSDAG: Lunch: Kalops och kokt potatis, grönsak
    Alternativ: Kycklingpyttipanna m. kall curry/mangodressing grönsak
    Efterrätt: Ris ala Malta, jordgubbsås
    TORSDAG: Lunch: Gyllene kycklingsoppa, soppbulle m ost
    Alternativ: Kroppkakor, smör och grönsak
    Efterrätt: Drottningpaj och vaniljsås
    FREDAG: Lunch: Kåldolmar, gräddsås, kokt potatis och grönsak
    Alternativ: Basilikadoftande pastasås med fetaost och pasta, grönsak
    Efterrätt: Hemkokt krusbärskräm
    LÖRDAG: Lunch: Sprödbakad fisk, gräddfilsås med gurka/äpple, potatis, grönsaker
    Efterrätt: Fruktsallad, grädde
    SÖNDAG: Lunch: Fläskkarré provencale, gräddsås och potatis, grönsak
    Efterrätt: Cheesecake

För mer information och öppettider,

Här hittar du menyn för Parkrestaurangen. Klicka på veckonumret för utskriftsvänlig version.

  • Vecka 42


    MÅNDAG: Lunch: Kycklinggryta m Ajvar, pasta, grönsaker
    Alternativ: Sprödbakad fisk, kall sås, kokt potatis, grönsaker
    Efterrätt: Kaka
    TISDAG: Lunch: Dragonfisk, potatismos, grönsaker
    Alternativ: Gratinerad falukorv, potatismos, grönsake
    Efterrätt: Fruktkräm
    ONSDAG: Lunch: Biff Lindström, gräddsås, potatis, grönsaker
    Alternativ: Skinkstek, gräddsås, kokt potatis, grönsaker
    Efterrätt: Banan
    TORSDAG: Lunch: OFFENTLIGA MÅLTIDENS DAG-Mustig gulasch på vildsvinsfärs serveras med potatis och yoghurtklick
    Alternativ:
    Efterrätt: Äppelkompott med vaniljgrädde
    FREDAG: Lunch: Fläskkotlett, gräddsås, kokt potatis, grönsaker
    Alternativ: Chili sin carne, ris, grönsaker
    Efterrätt: Nyponsoppa
    LÖRDAG: Lunch: Isterband, persiljesås, kokt potatis, grönsaker
    Efterrätt: Pannacotta m bär
    SÖNDAG: Lunch: Apelsinkyckling, sås, ris/potatis, grönsaker
    Efterrätt: Mandeltårta, grädde

  • Vecka 43


    MÅNDAG: Lunch: Blomkål och skinksås m stekt potatis
    Alternativ: Persiljejärpar, gräddsås, potatis
    Efterrätt: Päronkräm
    TISDAG: Lunch: Stekt strömming, potatismos, grönsaker
    Alternativ: Kebabgryta m ris, grönsaker
    Efterrätt: Glass
    ONSDAG: Lunch: Kalops. kokt potatis, grönsaker
    Alternativ: Tacokryddad färsgratäng m grönsaker
    Efterrätt: Ris ala Malta, Jordgubbssås
    TORSDAG: Lunch: Gyllene kycklingsoppa, ostsmörgås
    Alternativ: Pytt i panna, stekt ägg, rödbetor
    Efterrätt: Drottningpaj, vaniljsås
    FREDAG: Lunch: Kåldolmar, gräddsås, potatis, grönsaker
    Alternativ: Bratwurst, potatismos, grönsaker
    Efterrätt: Hemkokt krusbärkräm
    LÖRDAG: Lunch: Sprödbakad fisk, kall sås, kokt potatis, grönsaker
    Efterrätt: Fruktsallad, grädde
    SÖNDAG: Lunch: Fläskkarré, gräddsås, kokt potatis, grönsaker
    Efterrätt: Cheesecake

  • Vecka 44


    MÅNDAG: Lunch: Köttfärssås, spaghetti, grönsaker
    Alternativ: Leverbiff, lingongräddsås, potatis, grönsaker
    Efterrätt: Jordgubbssoppa
    TISDAG: Lunch: Gratinerad falukorv, potatismos, grönsaker
    Alternativ: Wallenbergare, potatismos kokta grönsaker
    Efterrätt: Aprikoser, grädde
    ONSDAG: Lunch: Kokt fisk, pepparrotssås, kokt potatis, grönsaker
    Alternativ: Kassler, potatisgratäng, grönsaker
    Efterrätt: Hemkokt hallonkräm
    TORSDAG: Lunch: Kålsoppa m frikadeller, ostsmörgås
    Alternativ: Schnitzel, stekt potatis, bearnisesås, grönsaker
    Efterrätt: Kaka o grädde
    FREDAG: Lunch: Biff Stroganoff potatis/ris, grönsaker
    Alternativ: Hamburgare m bröd/pommes, dressing
    Efterrätt: Banan
    LÖRDAG: Lunch: Herrgårdskyckling, klyftpotatis, grönsaker
    Efterrätt: Vit chokladmousse
    SÖNDAG: Lunch: Ugnsbakad lax, dillmajonnäs. potatis, grönsaker
    Efterrätt: Äppelcrepes m grädde

För mer information och öppettider,

Här hittar du menyn för Skogsborg. Klicka på veckonumret för utskriftsvänlig version.

  • Vecka 42


    MÅNDAG: Lunch: Kycklinggryta med Ajvar, pasta och grönsaker
    Alternativ: Köttfärssoppa, bröd och ost
    Efterrätt: Kaka
    TISDAG: Lunch: Dragonfisk, sås, potatismos och grönsaker
    Alternativ: Korv, stuvade makaroner och grönsaker
    Efterrätt: Hemlagad fruktkräm
    ONSDAG: Lunch: Biff Lindström, gräddsås, potatis och grönsaker
    Alternativ: Fiskgratäng med sås, potatis och grönsaker
    Efterrätt: Färsk frukt
    TORSDAG: Lunch: OFFENTLIGA MÅLTIDENS DAG-Mustig gulasch på vildsvinsfärs serveras med potatis och yoghurtklick
    Alternativ:
    Efterrätt: Äppelkompott med vaniljgrädde
    FREDAG: Lunch: Fläskkotlett, varm örtsås, potatis och grönsaker
    Alternativ: Tacokyckling, bulgur och grönsaker
    Efterrätt: Nyponsoppa
    LÖRDAG: Lunch: Isterband, persiljesås, potatis och grönsaker
    Efterrätt: Pannacotta och bär
    SÖNDAG: Lunch: Apelsinkyckling ris/potatis och grönsaker
    Efterrätt: Mandeltårta

  • Vecka 43


    MÅNDAG: Lunch: Skinksås med blomkål, stekt potatis och grönsaker
    Alternativ: Tacodoftande potatisgratäng, bröd och ost
    Efterrätt: Päronkräm
    TISDAG: Lunch: Stekt strömming, potatismos och grönsaker
    Alternativ: Köttbullar, potatismos och grönsaker
    Efterrätt: Glass
    ONSDAG: Lunch: Kalops, potatis och grönsaker
    Alternativ: Apelsinbakad fisk med himmelsk sås, potatis och grönsaker
    Efterrätt: Ris à la Malta med jordgubbsås
    TORSDAG: Lunch: Gyllene kycklingsoppa, bröd och ost
    Alternativ: Enkla korvgrytan, ris och grönsaker
    Efterrätt: Drottningpaj och vaniljsås
    FREDAG: Lunch: Kåldolmar, gräddsås, potatis och grönsaker
    Alternativ: Tacobuffé med grönsaker
    Efterrätt: Hemkokt krusbärskräm
    LÖRDAG: Lunch: Sprödbakad fisk, gräddfilsås med äpple och gurka, potatis och grönsaker
    Efterrätt: Fruktsallad och grädde
    SÖNDAG: Lunch: Fläskkarré provencale, gräddsås, potatis och grönsaker
    Efterrätt: Cheesecake

  • Vecka 44


    MÅNDAG: Lunch: Köttfärssås, spaghetti och grönsaker
    Alternativ: Pytt i panna, stekt ägg, rödbetor
    Efterrätt: Jordgubbssoppa
    TISDAG: Lunch: Gratinerad falukorv, potatismos och grönsaker
    Alternativ: Broccolimedaljonger, potatismos och grönsaker
    Efterrätt: Aprikos och grädde
    ONSDAG: Lunch: Kokt hokifilé, pepparrotsås, potatis och grönsaker
    Alternativ: RAggmunk och fläsk, grönsaker
    Efterrätt: Hemlagad hallonkräm
    TORSDAG: Lunch: Gulaschsoppa med crème fraiche, bröd och ost
    Alternativ: Krämig fiskgratäng, potatis och grönsaker
    Efterrätt: Kvargpannkaka med sylt
    FREDAG: Lunch: Biff Stroganoff potatis/ris och grönsaker
    Alternativ: Kycklingpannbiff, currysås, bulgur och grönsaker
    Efterrätt: Färsk frukt
    LÖRDAG: Lunch: Herrgårdskyckling, klyftpotatis och grönsaker
    Efterrätt: Vit chokladmousse
    SÖNDAG: Lunch: Ugnsbakad lax, dillmajonnäs, potatis och grönsaker
    Efterrätt: Äppelcrepes och vaniljgrädde

För mer information och öppettider,

Kostnad för måltider

Lunch
105 kr
89 kr för pensionärer

Dessert i samband med lunch
11 kr

Lunchkuponger 10 st
950 kr
890 kr för pensionärer

Måltidskort 30 måltider
2 850 kr
2670 kr för pensionärer

Om kost- och städverksamheten

Kostverksamheten har sju kök runt om i kommunen och lagar mat till både barn och äldre.
Städverksamheten städar de flesta kommunala fastigheter i kommunen samt även hos några externa kunder. Kost- och städverksamheten drivs som en resultatenhet inom tekniska serviceförvaltningen.

Måltidspolicy Nässjö kommun, folder pdf, 2.4 MB, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Expandera Minimera

Avdelningschef kost- och städverksamheten
Jessica Lundman
0380-51 77 18
jessica.lundman@nassjo.se


Dolt fält, måste ligga längst upp
Vad kan vi göra bättre?
Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan. Dina synpunkter är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.